Home Events Katvriendelijke paraveterinair

Katvriendelijke paraveterinair

Onderwerpen:

Het lijkt misschien kinderlijk eenvoudig om je katvriendelijk op te stellen naar katten in de kliniek, maar schijn bedriegt. Om tot in je vezels katvriendelijk te kunnen zijn is meer nodig dan een gevoel voor katten (al is het wel fijn als je dat ook nog in je toolbox hebt).
Deze lesdag over katvriendelijkheid is gebaseerd op de allernieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag van katten. Je zult veel leren over de relatie tussen gedrag en ziekte, waardoor jij na deze lesdag van achter de balie of aan de telefoon de allerbeste katvriendelijke adviezen gaat kunnen geven aan eigenaren.
De lesdag is primair gericht op dierenartsassistenten/paraveterinairen, maar staat ook open voor andere geïnteresseerden.​

Programma:

10.00-12.00 Katvriendelijkheid: een nieuwe manier van denken
12.00-12.45 lunch
12.45-14.45 Katvriendelijk hanteren
14.45-15.00 pauze
15.00-17.00 Nestbegeleiding: kittenconsultatiebureau

Inbegrepen in de prijs:

Vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.

Date

14 Nov 2021
Expired!

Time

10:00 - 17:00

Cost

€160,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Location 2

Fysiek op locatie

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest