Testimonial Karin

Nog geen therapie gehad, wel veel resultaat door de gegeven adviezen.

Even voorstellen: mijn 3 katers. De rechtse zwarte is Zumba en de linkse zwarte is Zenn beide net 2 jaartjes oud en van af 8 weken bij mij. En dan Gyzmo een bijna 4 jarige kruising britse korthaar.

Zenn en Zumba zijn van uit het nest naar mij toe gekomen. Lieve schattige pluizen bolletjes. Ik had tot daar voor eigenlijk niks met katten. Maar mijn omgeving vond dat dieren mij goed zouden doen. Ik woonde op een klein appartement zonder tuin of balkon en een hond was echt niet te doen. Ik weet nu dat 3 katten ook echt niet te doen was daar.

Enige wat ik wist is: eten drinken kattenbak en krabpaal. Alles 1 en oh ja het moet vers zijn.

Toen kwam uit nood Gyz er bij. 3 ongecastreerde katers zonder introductie, zonder kennis, zo bij elkaar gedropt.

En dat ging mis. Gruwelijk mis. Van echt tot bloedens toe vechten, elke dag vond ik wel plukken haar, tot sproeien.

Maar het ergste was dat Gyz ziek werd van de stress. Tot 2x toe blaasontsteking en bijna dood geweest. Ook Zenn had enorm last van de stress hij likte zich kaal tot op de huid en Zumba kreeg enorme eetbuien.

Mijn dierenarts adviseerde om Gyz uit huis te plaatsen. Maar ik weigerde dat. Eerst moet ik alles uit geprobeerd hebben voor hij alweer moest gaan verhuizen. En nog meer stress kreeg. (Gyz heeft een moeilijk verleden).

Dus ik ging mij verdiepen in het kattenwelzijn. Veel tegenstrijdige verhalen, van hulpmiddeltjes tot medicatie. Maar ik vind dat niks. Je kan een probleem alleen oplossen bij de bron. En zo kwam ik bij kga en Marcellina haar groep uit (https://www.facebook.com/groups/KGAkattenwelzijn/, alle info over je kat een 5-sterren resort bieden).

 

Verbaast over wat ik daar allemaal las ben ik stap voor stap alles gaan aanpassen. Meer krabpalen, hoge plekjes ( kasten werden boven op leeg geruimd), dozen werden neer gezet. Overal eet en drinkbakjes. Het kon blijkbaar niet genoeg zijn. Maar echt helpen deed het nog niet.

In september 2021 ben ik verhuist met mijn kattenkindjes, groter en met balkon. Ik begon vragen te stellen: hoe kan ik mijn nieuwe huis voor hun een 5 sterren hotel maken? Hoe kan ik hun het leven geven wat ze verdienen?

Ik kreeg antwoorden die mij enorm hielpen. En door die toe te passen en daar weer feedback over te vragen sta ik nu met mijn katten daar waar we nu zijn. Ik heb zo 5 kattenbakken waarvan echt 1 hele grote, voedselverrijking in de vorm van voerpuzzels, diverse soorten drinkplekjes, hun eigen balkontuintje met kat vriendelijke planten. Klimpaal en krabpalen, krab mogelijkheden in zeer veel vormen. Alles is 3×2 dus 6 van alles. Ze spelen samen, slapen samen op bed, liggen samen buiten. Er is nog werk aan de winkel. Want het is in mijn ogen nooit goed genoeg.

Gyz heeft tot nu toe nooit meer last van zijn blaas gehad. Zenn heeft zijn haartjes terug. En Zumba? Daar word nog aan gewerkt. Helaas merk ik dat Zenn en Zumba veel missen van wat ze eigenlijk van hun mama zouden leren. Dus in de toekomst zal ik zeer zeker gebruik blijven maken van de groep en evt. van de andere diensten.

 

Het heeft mij zelfs aan het denken gezet om zelf de studie bij Marcellina te gaan volgen tot Kattengedragsdeskundige.

Ik ben Marcellina en haar groepsbeheerders ontzettend dankbaar. Het is fijn een groep te hebben waar de kat op 1 staat en je zo goed geholpen word.

 

Groetjes Kaatje, Zennie, Zummie en Gyzzie

Pin It on Pinterest