GOEDE DOEL

Feline Welfare Foundation


http://www.kattengedragstherapie.nl/Line_1.gif

De Feline Welfare Foundation is een organisatie, die zich nationaal en internationaal richt op het verbeteren van kattenwelzijn in de meest brede zin van het woord. Onze speerpunten zijn hier het geven van voorlichting over verschillende aspecten van kattenwelzijn en het steunen en initiëren van wetenschappelijk onderzoek. Momenteel houden we ons vooral bezig met vroegcastratie, het invoeren van alle bekende testgegevens die wij hebben verkregen uit het archief van Felissana in een database, en het schrijven van artikelen gebaseerd op wetenschappelijke studies. Zo zijn we op dit moment druk bezig met de zoogperiode en de beste leeftijd om een kitten van de moeder te scheiden. Uitgaande van natuurlijk gedrag en natuurlijke behoeften van de kat.

Onze speerpunten

  • kitten socialisatie
  • zoogperiode
  • vroegcastratie

http://www.felinewelfarefoundation.org

Ons bestuur bestaat uit:
http://www.kattengedragstherapie.nl/goeddoel_clip_image002_0008.jpg (hier met Blauwe Rus poes Roosje op de foto)
Onze voorzitter: Marcellina Stolting, kattengedragstherapeut, en Brits Korthaar fokster, eigenares van 5 Britjes: Boeda (13 jaar), La Gomera (10 jaar), Maya (9 jaar), Prietje en Lucky (5 jaar).

http://www.kattengedragstherapie.nl/goeddoel_clip_image004_0005.jpg (hier met Blauwe Rus poes Bonne op de foto)
Onze secretaris: Linda Oostland, obstetrisch verpleegkundige, zeer geïnteresseerd in kattengedrag en eigenares van drie Blauwe russen: Bonne, Freya en Russia.

http://www.kattengedragstherapie.nl/els-peeters-1.jpg

Onze vice-voorzitter: Els Peeters, gedragsbioloog gespecialiseerd in katten.


VROEGCASTRATIE INFO ALS DOWNLOAD

Naar aanleiding van een info-avond over vroegcastratie aan de Universiteit Antwerpen werd een infomap met artikels samengesteld voor de aanwezigen. Deze infomap is nu ook elektronisch beschikbaar voor alle geïnteresseerden. Downloaden kan via volgende link: http://www.wuala.com/jopperke/Documenten/vroegcastratie.pdf . Voor verdere informatie kan u terecht bij Els Peeters van de Feline Welfare Foundation ( www.felinewelfarefoundation.org ), te bereiken via e.peeters@felinewelfarefoundation.org .


http://www.kattengedragstherapie.nl/riette.jpg

Onze webmaster: Riëtte van Beek, bioloog, geneticus en Maine Coon fokster.

Daarnaast zijn er nog deskundigen op velerlei gebied aangaande kattenwelzijn die als externe adviseurs aan de FWF verbonden zijn en ons met raad terzijde staan.

Aangezien de FWF een stichting zonder winstoogmerk is is zij geheel afhankelijk van donaties en sponsoring om haar werk te kunnen doen. Mocht U de FWF willen steunen dan kunt ervan verzekerd zijn dat uw bijdrage geheel ten goede komt aan het verbeteren van kattenwelzijn, alle medewerkers werken op vrijwillige basis en zien af van inkomsten of onkostenvergoedingen.

Mocht u een donatie willen doen om onze activiteiten mee te ondersteunen, heel graag! U kunt deze overmaken op rekeningnummer 368421, tnv Stichting Feline Welfare Foundation, Amsterdam.
Wat we met uw geld doen, wordt in ons jaarverslag gemeld. We werken allen onbezoldigd voor de stichting, noch huren we kantoorruimte, dus uw geld wordt uitsluitend besteed aan onze activiteiten.

Heeft u een specifieke en aantoonbare deskundigheid op het gebied van katten en hun welzijn (lichamelijk/gedragsmatig)? Dan kunt u zitting nemen in een van de vele werkgroepen die wij hebben, en zodoende uw steentje bijdragen aan kattenwelzijn.

U kunt de FWF telefonisch benaderen als u vragen heeft op het gebied van kattenwelzijn via telefoonnummer: 020- 4161257. Wij zijn daar elke dinsdag van 10.00-17.00 uur telefonisch te bereiken voor uw vragen.

U kunt onze banners ook via internet verspreiden. Graag zelfs!
http://www.kattengedragstherapie.nl/Banner-FWF-Horizontaal.gif 63x250
http://www.kattengedragstherapie.nl/FWF-Banner-Vierkant.gif 200x200

http://www.felinewelfarefoundation.org