Home Events Levenskwaliteit beoordelen

Levenskwaliteit beoordelen

Deze lesdag is ontwikkeld op basis van 65 wetenschappelijke publicaties, waarvan een derde van de laatste 5 jaar.
 
Elke katteneigenaar gunt zijn of haar kat een fijne levenskwaliteit. Maar het is nog niet zo eenvoudig om een brug te slaan tussen hoe je daar als mens naar kijkt en hoe de kat het beleeft. Het blijkt dat als je kennis hebt over dit onderwerp je in staat bent om die brug te slaan, met een betere QoL van de kat tot gevolg. De felinocentrische aanpak is bij QoL essentieel en gaat dieper dan het observeren van een buitenkant.
Deze lesdag is voor iedereen met een grote interesse in hoe positief dit voor de kat uit kan pakken. Met veel praktische tips!
 
Marcellina Stolting heeft samen met dierwetenschapper (Wageningen Universiteit) Renske Egberts voor het Kattengedragsadviesbureau onderzoek gedaan naar de levenskwaliteit van Nederlandse katten. Deze dag zal ze uitgebreid ingaan op de wetenschappelijke criteria voor het beoordelen van de levenskwaliteit. Hoe kom je dan aan die criteria? En hoe beoordeel je dat dan?
 
Een leuke lesdag waarna je meteen zelf actief aan de slag kan met het in kaart brengen van de levenskwaliteit.
 

Programma:

10.00-11.30 De rol van de eigenaren bij QoL
11.30-11.45 pauze
11.45-12.45 De wetenschap en QoL
12.45-13.30 lunch
13.30-15.00 Het werken met een vragenlijst
15.00-15.15 pauze
15.15-16.00 Het beoordelen van QoL
16.00-16.30 Maak Elke Kat Gelukkig
 
Tijd: 10.00-16.30 uur
Prijs: € 145,- incl. lesmateriaal, vegetarische lunch en digitaal certificaat.
Lesmap: 173 pagina’s.
Deels ook te volgen als online lessen bij https://kattengedragstherapie.nl/…/korte-katten-praatjes/.
 
Locatie:
Kattengedragsadviesbureau
Bouwerij 102
1185 XX Amstelveen
gratis parkeren
Deze lesdag kan ook op jouw locatie worden gegeven.
 
Docent:
Marcellina Stolting, Felinocentrische kattengedragsdeskundige
 
Inschrijven
Vraag een inschrijfformulier aan bij info@kattengedragstherapie.nl. Inschrijven kan tot 7 dagen voor aanvang.
 
Dit is Lesdag 22 Advanced Level: Module KGA Kattengedragsadviseur
The Levenskwaliteit beoordelen ticket sales has ended!

Date

08 Oct 2023
Expired!

Time

10:00 - 16:30

Cost

€145,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest