KGA

Kattengedragsadviesbureau
Testimonials

Eerste huisbezoek

Het was eind 2012 toen onze 2 kittens door de fokker bij ons gebracht werden. Aanvankelijk waren we op zoek geweest naar 1 Brits korthaar, die ik uiteindelijk op een site van een cattery in Friesland zag. Het was liefde op het eerste gezicht voor mij, zo mooi, zo vertederend. Dat kleine hoopje, dat moest hem worden!

Mary & Gerry

Lees meer

Lieve Marcellina Stolting bedankt!

Als er iemand echt waardering verdient, dan ben jij het! Elke dag om 6.00 opstaan om eerst de nieuwe inzichten te lezen over katten. En na een huisbezoek levenslang nazorg geven!

Vrijdag 15 maart 2010 is Marcellina bij onze op huisbezoek geweest voor onze htk Joris, maar ook voor Kalle, Ozzy en Smul. Wij hebben Marcellina laten komen omdat Joris in huis plaste en het op een morgen helemaal uit de hand was gelopen want Joris kon Ozzy niet zien of het was vechten. 

Lees verder

Desiree Houtekamer

Desperate

Marcellina Stolting is so incredibly accurate about why and what my cats are feeling that she is literally a cat-psychic!
I first approached her on the basis of a referral from someone on Marktplaats at the point I was so desperate with too many problems that I was about to give away one of my beloved, much-adored cats.

Hanna, Leiden

Lees meer

Wekelijks contact

Dit zijn mijn katten Evie & Elmo, beiden 4 jaar. Begin 2021 is Marcellina bij ons op huisbezoek geweest en sindsdien hebben we wekelijks contact.

Erica Waaijer

Lees meer

Ogen als schoteltjes – hulp bij een angstige kat

Snoezepoes zat op vier meter afstand en blies. Ze keek me strak aan. Het was weer tijd voor haar afspraak met de dierenarts. Met hulp van mijn vriend probeerde ik haar te vangen om haar in de reismand te zetten. Er volgde een James Bond-achtervolging, die eindigde hoog boven op de boekenkast.


Marie L.

Overal plassen en niet meer naar beneden durven– hulp bij een angstige kat

Zoals alle dierenliefhebbers denk ik dat ik mijn katten goed kende, er goed voor zorgde en aan hun behoefte voldeed. Inmiddels had ik er 6, 1 poes en 5 katers. De poes leefde vooral boven, want de mannen pesten haar en 3 van de 5 katers plasten na een paar jaar meerdere keren per dag binnen. Na 2 jaar lang urine opruimen waren mijn vriend en ik het echt beu. Ik snapte zelfs waarom mensen hun kat weg deden, niet dat ik dat van plan was, maar toch.


Wendy

Every little soul deserves its best life, and KGA can help you achieve that for your furry family.

Meeting Marcellina and Jacintha from KGA was the best thing ever for us and our two cats Mao and Jazz. In the past we had the mind-set that taking care of cats involved only lots of love, feeding them and taking them to the doctor once a year. 


Sontaya

Onbeperkt natvoer eten!

Gisteren jouw advies lijn gebeld en op meerdere plaatsen natvoer neergezet. De sfeer tussen onze kater Mozart en poes Nora is nu al veranderd. Er is veel meer rust en geen aanval meer geweest. En ik moet zeggen dat ze eigenlijk ook niet overmatig veel zijn gaan eten. Had verwacht dat ze veel meer zouden eten.

Lees meer

 

Monika

 

Succes met Soof!

Ik wil graag even een succesje delen met jullie. Sommigen kennen het verhaal van Soof, en voor wie dat niet zo is zal ik het kort beschrijven: ze is sinds een jaar bij ons vanuit het asiel.

Al snel bleek ze een ernstige vorm van blaasgruis te hebben met zelfs een operatie tot gevolg. Veel medicatie, ellende en zorgen later was dat onder controle en durfden we het aan om haar naar buiten te laten. Soof bleek echt een buitenkat te zijn die nooit zelf naar binnen wilde. Iedere avond haalden we haar zelf naar binnen en dat ging even goed. Tot ze iedere ochtend in de woonkamer ging plassen.

Lees meer

 

Martine Groeneveld

 

Ze kunnen duidelijk veel beter omgaan met stressvolle situaties!

Zo’n 3 jaar geleden ben ik een traject met Marcellina Stolting begonnen voor mijn 4 katten. Het ging niet bijzonder slecht tussen ze, maar er was wel merkbaar stress en ze konden weinig hebben. Zo was de kater bijvoorbeeld vaak de dupe van frustraties van de drie poezen. Als er een andere kat alleen maar zichtbaar was vanuit huis of tuin dan werd hij zonder pardon geslagen en ook de weg naar de kattenbak waar hij heen wou werd regelmatig “per ongeluk” geblokkeerd door een strategische wasbeurt. Na dierenarts bezoek werd de vreemd ruikende kat of poes eigenlijk maar met moeite weer geaccepteerd en zo waren er nog genoeg andere signalen dat het niet helemaal lekker liep. Kortom, we hadden hulp nodig.

Lees meer

 

Elyne

 

Eerste huisbezoek

Dit was het eerste huisbezoek
Marcellina is (durf ikzelf zeggen) de allerbeste,  ze heeft in die periode toen ik 13 katten had heel wat goed gemaakt tussen de katten
Na haar raad had ik alles gedaan wat ze me opdroeg en echt mega verandering in amper 2 weken, het was ook voor mij keihard werken, maar de veranderingen en rust waren 😻😻
Van ondergeplast huis tot haast nihil.
Ze geeft me nog altijd geweldige goede raad.

Van Goethem Beatrice

Gelukkig vond ik in 2006 het KGA en Marcellina!

In 2006 kwam Floortje bij mij als tijdelijke opvangkat omdat haar eigenaar werd opgenomen. Ze zou 3 maanden blijven en was toen 12 jaar. Toen ze afgeleverd werd was het even schrikken; haar kussens stonken en een kattenbak was zó vies was dat deze niet meer schoon te krijgen was.

Een hele tijd heeft ze in de voorraadkast ‘gewoond’ omdat ze zo bang was. Benen en bewegende armen waren eng, mannen waren eng, de voordeurbel…eigenlijk alles was eng…….

 Femke Bosma

Zo blij

Ik ben iemand die dacht het allemaal prima te doen voor mijn katten, maar toch voor wat kleine dingetjes het volledige traject bij Marcellina ben gaan doen. En haar tips ben gaan opvolgen en zulke gigantische veranderingen heb mogen zien bij mijn katten onderling en bij mijn groep als geheel.

Lyke van der Schaft

Lees meer

Katten van Ingrid

15 jaar

15 jaar geleden ongeveer klopte ik bij Marcellina aan voor Guus mijn kat met behoorlijke gedragsproblemen. Guus viel mensen aan (en mij ook als ie weer eens doordraaide)

Ingrid Gijsman

Lees meer

Ik ben en blijf Marcellina ontzettend dankbaar wat ze voor mij en mijn katten heeft gedaan, zonder haar had ik het probleem nooit kunnen oplossen.

Ik ben voor het eerst in contact gekomen met Marcellina van Kattengedragsadviesbureau na een aanvaring tussen mijn 2 katten.
Nadat de jongste ( toen 9 maanden) na castratie bij de dierenarts, terug kwam ging het helemaal mis bij mij thuis. De jongste was zijn reismandje nog niet uit en de oudste(toen 3 jaar)  begon al met blazen en grommen, het eindigde in vechten. Dit had ik nog nooit mee gemaakt en ik wist niet dat de oudste zo hard kon grommen. Ik was lichtelijk in paniek en heb het even aangekeken, maar het was verschrikkelijk.

Petra Blok

A successful journey to understand our cat. Thanks Marcellina!

Our experience with Marcellina has been amazing from the beginning, when we consulted her back in 2020 we were lost and a bit discouraged.

We adopted our cat Mario from the “dierenasiel” when he was 5 months old, not knowing anything about his past upbringing. At one point Mario was marking his territory in the house with urine and performing a few other problematic behaviours.

The first visit of Marcellina has been precious for the all family, providing us with a lot of valuable tips and observations.


Francesca

Je bent een topper

In mei 2020 heb ik contact gezocht met de KGA via het gratis beluurtje op dinsdag. Marcellina nam ruim de tijd om mij te bevragen en te woord te staan. Onze mama Pluis blies naar haar 2 kittens (inmiddels een half jaar) en op een gegeven moment blies ze ook naar mij. Dat was voor mij de druppel om hulp te zoeken.

Alida van der Brug

Hyperesthesie of stress?

Toen Phil, onze kater, 5 weken oud was hebben wij hem samen met zijn zus Pien opgehaald op een boerderij. Ik realiseerde me natuurlijk wel dat 5 weken veel te jong was om bij de moeder weg te gaan, maar niet wetende dat dit achteraf enorme impact zou hebben op Phil en Pien.
Het eerste anderhalf jaar leek alles perfect te gaan….

Linda Nillesen

Marcellina zet zich met hart en ziel in voor de katten!

Hieronder wil ik graag mijn ervaring met Marcellina Stolting van het KGA met jullie delen. Een paar jaar geleden hebben we een verwilderde zwerfkater opgevangen en gehersocialiseerd. Dat leek eerst goed te gaan met onze poes en kater (broer en zus). Maar uiteindelijk werd onze poes bang voor de nieuwkomer. Toen hebben we een kattengedragstherapeut ingehuurd. Wel wat verbeteringen, maar uiteindelijk hadden we twee in huis sproeiende katers en een broer en zus met ruzie. Gelukkig hadden we de kater toen zo ver kunnen hersocialiseren dat we hem konden herplaatsen. Maar broer en zus bleven bij ons ruzie hebben en geregeld vechten. Dit hadden ze in het verleden nooit gedaan.


Riëlka

Door Marcellina is mijn kat Julia gelukkiger!

Lieve mensen,

Marcellina Stolting heeft mij zo goed  begeleid met een gecompliceerd en naar probleem ivm mijn lieve kat Julia ! 


Jacqueline

Sprakeloos van verbazing!

Swen komt bij een gedragsobservatie in de armen van Marcellina liggen. Dat heeft hij nooit eerder bij iemand gedaan! Zijn mens was sprakeloos van verbazing.

Loesje en Woppie

Ik schrijf graag een stukje over hoe Marcellina van het KGA mij geholpen heeft.

 

Ik heb altijd katten gehad. Toen ik nog thuis woonde hadden we katten en zodra ik als student op mezelf ging wonen, kwamen er ook katten.

Na mijn 1e generatie, die ik alledrie als kitten kreeg, wilde ik graag een moeilijk plaatsbaar koppeltje, omdat ik inmiddels wel wist dat volwassen poezen net zo leuk zijn als kittens. Het liep echter heel anders. Toen de laatste 2 dametjes al lang en breed senior waren, vond een vriendin van me een jonkie op straat, ongeveer 6 à 8 maanden. Aangezien zij 3 grote honden had, kwam Loesje al snel bij mij wonen. Maar Loesje wilde spelen en mijn twee senioren theemutsen niet. Dus kwam er nog een asielzoekertje bij, Wopke, die als kitten van 4 maanden van de straat in het asiel terecht kwam. En dat ging zoals ik het mij voorgesteld had: twee ouwetjes lekker suffen in hun mandjes en de twee jonkies lekker spelen en bakkeleien samen.

Lees meer

 

Marike

 

Je kunt hieronder een review achterlaten.

Naam
Email
Titel
Waardering
Bericht

Pin It on Pinterest