Boek recensies

Zo zijn katten

Dit boek is leuk vormgegeven, al staan er geen foto’s van katten in. Het is in de vraag en antwoordvorm geschreven, net als ons forum.

Lees meer

De kattenbijbel

Deze Belgische dierenarts heeft een 287 pagina’s tellende kattenbijbel willen schrijven. Het is onderverdeeld in 4 delen.

  • aankoop, opvoeding en verzorging van de kat.
  • ziekten bij katten.
  • EHBO
  • fokken met katten.

Lees meer

Waarom doet mijn kat dit

Leuk boek met allerlei wetenswaardigheden over katten. Mooie vormgeving, en vooral veel goede foto’s waarbij onder andere uitleg gegeven wordt over de lichaamstaal van de kat.

Lees meer

Wat bezielt mijn kat

Leuk boek, dat meer informatie geeft over kattengedrag dan de boeken van Vicky Halls (ook aanraders). Het gaat allemaal net iets dieper.

Lees meer

Kleine kattengids

Deze gids is het eerste kattenboek dat uitgaat van het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeftes van de kat. Het bevat talloze praktische tips, wetenswaardigheden en vooral verrassende nieuwe informatie over katten.

Lees meer

Waarom katten schilderen

Toen ik de titel van dit boek zag rolde ik bijna van mijn stoel van het lachen. Schilderende katten: jaaaaaaaaaaa hoor! Ik besloot het boek te bestellen (tweedehands) omdat de cover er heel spannend uitzag. Is dit écht?

Lees meer

Het emotionele leven van dieren

Toegankelijk boek over emoties bij dieren, gebaseerd op uitgebreid literatuuronderzoek en jarenlange ervaring van Marc Bekoff, bioloog en emiritus hoogleraar aan de Universiteit van Colorado.

Lees meer

Pin It on Pinterest