Gedragstherapie | Tarieven

Behandelmogelijkheden KGA Kattengedragsadvies

Het Kattengedragsadviesbureau (KGA) biedt 100% katvriendelijk advies. Wij baseren ons op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. En op de persoonlijke situatie van uw kat. Onze adviezen zijn dus maatwerk en gelden alleen voor uw kat! We bekijken wat de oorzaken van het probleemgedrag zijn en geven adviezen om deze te katvriendelijk verhelpen. Bij goede opvolging van onze adviezen moet u binnen vier weken verbetering zien.

LET OP: Het is niet mogelijk om direct – online – een gedragsbehandeling te boeken. U dient eerst een email te sturen of een belafspraak te maken.

Een vast tarief, geen verrassingen

Voor aanvang van een behandeltraject moet een medische oorzaak van het probleem zijn uitgesloten door een dierenarts. Als u besluit ons in te schakelen betaalt u een vast tarief. Wij observeren niet alleen de kat met het probleem, maar ook de eventuele andere katten in huis. Onze adviezen zijn ook niet alleen afgestemd op de kat met het probleem, maar eveneens op de andere katten. Waarom? Omdat zij, zonder dat u dit misschien vermoedde, een (grote) rol kunnen spelen in het probleem.

Felinocentrische behandeling

Het KGA heeft een unieke felinocentrische aanpak. Daarin staat de kat centraal: zijn emoties, intelligentie en psychologie, de evolutionaire achtergrond van zijn gedrag en de biologische processen die daaraan en grondslag liggen. Wij kijken verder dan het probleemgedrag of het gedrag waar u zich zorgen over maakt. Want er zit er meer onder dit gedrag. Uw kat zit ergens mee. Vaak zijn dat meerdere dingen tegelijk. En meestal dingen u niet zouden vermoeden. Ons doel is niet alleen dat het gedrag waarvoor u ons inschakelt ophoudt of vermindert, maar dat de dingen waar uw kat mee zit worden opgelost. Wereldwijd is dit een unieke aanpak. Wij zijn het enige opleidingsinstituut die kattengedragsadviseurs hierin opleiden.

GEDRAGSBEHANDELINGEN

We bieden diverse opties aan voor de gedragsbehandelingen. Hieronder staan de mogelijkheden op een rijtje.

BUDGET CARE

vragenlijst
1 uur huisbezoek
kort adviesrapport voor de cliënt
geen begeleiding/opvolging*

Prijs: € 129,- ex reis- en parkeerkosten. Uitloop consult per kwartier € 32,50

Het kan zo zijn dat de gedragsadviseur tijdens het consult merkt dat er meer tijd nodig is, dan wordt dat aan u voorgelegd. In de meerderheid van de gevallen is er echter geen uitloop nodig.

* Begeleiding
Zowel bij de budgetbehandeling als bij de medium behandeling is het mogelijk om extra begeleiding te krijgen, in de vorm van e-mailbegeleiding of een persoonlijk telefonisch gesprek. Dit is voor het budgetconsult eventueel bovenop het uur huisbezoek en voor de medium gedragsbehandeling bovenop de maand begeleiding die er al bij zit.

De kosten hiervoor bedragen:
– voor een eenmalige (week) begeleiding € 35,- (1 e-mail contact of 1 belafspraak)
– voor een maand begeleiding (4 contactmomenten) € 125,-
– voor een kwartaal begeleiding (12 contactmomenten) € 300,-

Bij een uitgebreide gedragsbehandeling zit wekelijkse begeleiding al in het pakket, dat wordt niet extra in rekening gebracht.

Voor minima draagt de gemeente Amsterdam bij: https://www.facebook.com/notes/ziekte-bij-je-kat-herkennen/dierenhulp-aan-minima-regeling-nu-ook-voor-amsterdamse-katten-met-probleemgedrag/1779670955654295

MEDIUM CARE

vragenlijst
1,5 uur huisbezoek
4 weken begeleiding, 4 contactmomenten*
kort adviesrapport voor de cliënt
Prijs: € 315,- ex reis- en parkeerkosten. Uitloop consult per kwartier € 32,50

EXCELLENT CARE

diepgaande gedragsanamnese en analyse, incl. medisch dossier en evt. contact met de dierenarts 3 uur huisbezoek
minstens 1x per week contact via telefoon of e-mail tot het probleem naar tevredenheid is opgelost. Hierbij zit terugkoppeling en achtergrondinformatie over het verloop van het op te lossen probleem. Mocht de behandelde kat later in het leven een nieuw probleem krijgen, dan kan er gewoon weer zonder dat daar extra kosten voor in rekening worden gebracht, weer een traject gestart worden.

 

Prijs: € 940,- ex reis- en parkeerkosten. Geen extra kosten bij uitloop consult of behandeling. (€ 545,- huisbezoek, € 395,- begeleiding, de begeleiding kan evt. in termijnen worden betaald)

HOME CARE

KGA Katteninterieurservice

Voor € 37,50 kunt u een online advies krijgen over de invloed van de leefomgeving op het probleemgedrag, dit is een van de bepalende factoren namelijk. Het advies gaat dan niet over het gedrag zelf, maar over de omstandigheden waarin het probleem zich uit. Door de leefomgeving aan te passen kunnen problemen soms helemaal verdwijnen en vaak worden ze minder. Meer info vindt u hier: https://kattengedragstherapie.nl/online-services/katteninterieurservice/

ONLINE CARE

Videobehandeling
De beste resultaten verkrijgen we door de kat thuis te observeren. Als dat voor u om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, kunnen we eventueel een online behandeling met videobellen aanbieden. Online hebben we de volgende opties.

BUDGET

€ 129,- 1 uur online consultatie, dat kunnen ook vier consultaties van 15 minuten zijn, uitloop bovenop het consult per 15 minuten € 32,50

MEDIUM

€ 315,- 1,5 uur online consultatie, uitloop bovenop het consult per 15 minuten € 32,50. Na het consult zitten vier telefoonconsultaties van een half uur bij de prijs in.

EXCELLENT

€ 740,- diepte analyse van het gedrag inclusief de medische dossiers, plus opvolging van de adviezen via videobellen of bellen.

Ook voor online behandelingen moet een medische oorzaak van het probleem zijn uitgesloten door een dierenarts. Vooraf vult u een vragenlijst in en stuurt u ons voldoende beeldmateriaal. U hoort van ons welk beeldmateriaal wij nodig hebben om uw dier goed te kunnen helpen.

Verslaglegging

Voor welke behandelvorm u ook kiest, het is zeker handig om zelf aantekeningen te maken tijdens het gesprek. Als alle informatie is uitgewerkt krijgt u daar een schriftelijk verslag van. Onze adviezen zijn persoonlijk voor uw kat/ten bedoeld en ongeschikt om toe te passen op andere katten en andere situaties. Foto- en filmmateriaal dat u eventueel heeft opgestuurd aan het KGA wordt niet aan derden verstrekt of openbaar gemaakt, tenzij u hiervoor op ons verzoek toestemming hebt gegeven.

Regio en reiskosten

Het KGA komt in heel Nederland en België aan huis, zelfs daarbuiten zijn er mogelijkheden. Reiskosten bedragen € 0,50 per km/retour. Deze worden vooraf aan u doorgegeven. Reiskosten zijn afhankelijk van waar de gedragsadviseur vandaan moet komen. De reiskosten worden handmatig berekend, omdat ze afhankelijk zijn welke therapeut naar u toekomt en vanwaar deze therapeut moet komen. Het wordt uiteraard vooraf aan u doorgegeven zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

Telefonisch consult

Voor € 42,50 kunt u een afspraak maken voor een telefonisch consult. We trekken dan een halfuur uit om uitgebreid met u over het probleemgedrag van uw kat te spreken. Het is vaak mogelijk om op basis van het verhaal al een paar tips te geven, maar niet altijd. Een enkele keer zal uit het telefonisch consult het advies voor een gedragsobservatie volgen, omdat op basis van het verhaal niet helder wordt wat er precies speelt. Wilt u ter voorbereiding van de belafspraak filmpjes insturen zodat daarover gesproken kan worden, dan kost de belafspraak € 50,-. De belafspraken zijn hier te boeken.

Meer weten?

U kunt elke dinsdag bellen met de gratis Katten Advies Lijn 020-4160883. U kunt altijd mailen naar info@kattengedragstherapie.nl.

Pin It on Pinterest