Het kattenblog

Ongecastreerd plaatsen

Ongecastreerd plaatsen

Helaas worden er nog erg veel katten ongecastreerd (zowel kat als kattin) geplaatst. Deze dieren dragen sterk bij aanhet kattenoverschot.

Lees meer
Agressie voorkomen

Agressie voorkomen

Niet iedere eigenaar stelt het op prijs dat zijn kat een succesvolle jager is. Echter is draagt jagen bij aan het geluk van je kat.

Lees meer
Onzindelijke kat straffen

Onzindelijke kat straffen

Het is nodig dat er aandacht wordt besteed aan het straffen van de kat. Hier wordt namelijk gek genoeg door vele katteneigenaren onjuist gebruik van gemaakt.

Lees meer
Irritant miauwen

Irritant miauwen

Katten miauwen meestal om uw aandacht op iets te vestigen, of door met opvallend gedrag iets duidelijk te willen maken

Lees meer
Kat en kerst

Kat en kerst

Een heleboel katten zijn zeer geïnteresseerd in kerstversiering. En geef ze eens ongelijk.

Lees meer
Wildplassen

Wildplassen

Voor veel katteneigenaren is het geen enkel probleem als de kat her en der in de tuin plast, maar wel als dat in huis buiten de bak is. Een veel voorkomende oorzaak van wildplassen is van lichamelijke aard.

Lees meer
Zomer en de kattenvacht

Zomer en de kattenvacht

De kattenvacht van de kortharige kat behoeft over het algemeen minder aandacht dan die van de langharige katten. Echter het is zeker noodzakelijk om ook bij de kortharige kat er een gewoonte van te maken om wekelijks de vacht te inspecteren op vlooien, wondjes en klitten.

Lees meer

Seksueel gedrag

Van sommige katten denkt men wel eens dat ze hyperseksueel zouden zijn. Dat houdt in dat het de baasjes opvalt dat die kat rij-gedrag vertoont, soms erbij kwijlt (of je weet-niet-welk-vloeistofje het met zekerheid is), in elk geval opvallend seksueel getint gedrag...

Lees meer
Een kat straffen?

Een kat straffen?

Straf is een beloning voor diegene die straft Als eigenaren een probleem met hun kat hebben, vragen ze overal om raad. In de praktijk worden gedragsadviezen blijkbaar gegeven door Jan en Alleman. Deze onprofessionele adviezen hebben vaak een averechtse uitwerking. Zo...

Lees meer
Dominantie

Dominantie

Dominantie is een belangrijk onderwerp, omdat mensen denken dat katten dominant zijn. Daarom in het kort uitleg over een onderwerp waar boeken over vol zijn geschreven. The American Veterinary Society of Animal Behavior raadt de theorie over dominantie af als het gaat...

Lees meer

Pin It on Pinterest