Cursusaanbod

Regelmatig nieuwe cursussen!

Elk jaar ontwikkelen we nieuwe lesdagen aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Talking cat

KGA Korte Katten Praatjes

Via Skype korte sessies van max. 60 minuten met Marcellina Stolting

Opleiding KGA Expert Cat Care

5-daagse Opleiding Expert Cat Care

Opleiding KGA Kattengedragsadviseur

Een uitgebreide opleiding op HBO niveau (veel dagen kunnen ook los gevolgd worden)

Talking cat

KGA Opleiding katten trimmen

Een uitgebreide opleiding gericht op katten trimmers

Talking cat

KGA Kattendagen

Cursussen die los staan van de opleidingen tot KGA’s Expert Care Care en KGA’s Kattengedragsadviseur

Inschrijven voor de lessen van Marcellina Stolting kan tot 3 werkdagen voor aanvang van de lesdag, voor de online lessen tot een werkdag voor aanvang. Voor lessen van andere docenten dient minstens een maand vooraf te zijn ingeschreven en gaan door vanaf een minimumaantal deelnemers.

Voor opleidingen is het mogelijk gespreid te betalen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
De lessen kunnen ook op locatie worden gegeven.

Corona (Covid-19) melding

Ruime leslocatie zodat het mogelijk is om voldoende afstand te houden. Om die reden wordt een beperkt aantal deelnemers toegelaten.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, geen mondkapje vereist, wel verstandig gedrag: hou afstand van elkaar.

Kom niet als je klachten hebt waardoor je mogelijk anderen kunt besmetten.

We hebben cursussen voor elke doelgroep:

 • asielmedewerkers
 • dierenambulancemedewerkers
 • dierenartsen
 • dierenbeschermers
 • dierfysiotherapeuten
 • dierenpension
 • dierenspeciaalzaakmedewerkers
 • katteneigenaren
 • kattenhotelmedewerkers
 • kattenoppassers
 • paraveterinairen
 • trimmers

Algemene informatie

We geven cursussen die ten doel hebben het welzijn van de kat te verbeteren en de relatie mens/dier een positieve input te geven. Onze cursussen helpen je bij het in goede banen leiden van het gedrag van jouw kat/ten en het gedrag beter te begrijpen. Voor degenen die meer katten hebben, biedt het ook houvast op het gebied van management, gezondheid en technieken. Onze cursussen beslaan allerlei aspecten die van toepassing zijn op het leven en welzijn van de kat.

Het is niet toegestaan om tijdens onze cursussen foto’s te maken, geluidsopnamen te maken of te filmen. Op al ons cursusmateriaal rust copyright. Het is niet toegestaan dit te kopiëren of te verspreiden.

Versterken band

Alle cursussen versterken de band tussen kat en eigenaar (of personeel…). Het is bovendien heel erg gezellig om zo met de kat bezig te zijn. Er komen dan ook echte kattenfans naar onze cursussen toe. Er worden basiscursussen en vervolgmodules aangeboden.

Niveau

Het niveau van de cursussen is in het algemeen gericht op beginners. De cursussen zijn niet gericht op kinderen, maar voor jongeren t/m ouderen, die graag meer willen weten over kattengedrag.

Gratis proefles

Je kunt het eerste lesblok op het KGA College (veelal startend om 10 uur) gratis komen volgen. Bij een proefles zit geen handout. Maximaal 2 cursisten per proefles. Dit geldt niet voor lesdagen (dat is bij de betreffende lesdag vermeld) die exclusief voor de studenten van het Kattengedragsadviesbureau (KGA) zijn. De meeste lesdagen kun je dus gewoon een proefles komen volgen. Geef je op bij info@kattengedragstherapie.nl en vermeld welke lesdag je het eerste lesblok van de betreffende lesdag wilt komen volgen. Dat kan tot een dag vooraf.

Gratis Parkeren

Gratis parkeren op de leslocatie

Het KGA College in Amstelveen

Onze docenten

Sarah Pesie haar leven staat in het kader van het verbeteren van dierenwelzijn. Ze heeft European Animal Management gedaan, vervolgens aan de Wageningen Universiteit Dierwetenschappen gestudeerd, waarna ze zich meer is gaan verdiepen in cognitie, cognitieve ethologie en zoöantropologie. Qua vrijwilligerswerk is ze actief geweest bij de Dierenambulance en vanaf 2012 betrokken bij de Feline Welfare Foundation. Ze heeft meegewerkt aan het project van de Belgische overheid om een website met informatie over het verantwoord houden van dieren te maken. Ze heeft haar eigen bedrijf AnimalWise en werkt als onderzoeker bij Dier en Recht.

Sarah Pesie

Mijn naam is Esther Hagen-Plantinga. Ik ben afgestudeerd dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 2003 heb ik, na een onderzoekstraject van 3,5 jaar, met succes mijn proefschrift verdedigd, genaamd “Meervoudig onverzadigde vetzuren en chronisch nierfalen bij de kat”. Kort daarop, in 2004 heb ik mijn dierenartsdiploma behaald in de specialisatierichting gezelschapsdieren en paard.
Na enkele jaren praktijkervaring opgedaan te hebben ben ik in 2007 begonnen als Universitair Docent-Onderzoeker aan de afdeling Diervoeding van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Mijn expertise ligt op het gebied van (veterinaire) voeding van gezelschapsdieren. Tevens ben ik Europees erkend specialist op het gebied van veterinaire diervoeding.
Een speciale interesse van mij ligt op het gebied van de invloed van voeding op nieren en urinewegen, en evolutionaire voeding van de hond en kat. Daarnaast ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van voeding om ziekten bij dieren te voorkomen. Mijn missie is om goed onderbouwde en begrijpbare informatie over te brengen aan eenieder met interesse in de voeding van dieren, om zo bij te dragen aan gezondheid en welzijn.

Esther Hagen-Plantinga

Elles is een docent met een missie: “Mijn missie is een bijdrage leveren aan een beter kattenwelzijn. Dat is hard nodig; het is gemiddeld genomen niet zo best gesteld met het welzijn van katten. De sleutel voor welzijn is kennis. Met kennis alleen kom je er niet. Je kunt de beste adviezen geven, maar als er mensen er niks mee doen heeft de kat er alsnog niks aan. Ik wil studenten van het KGA dan ook leren hoe je op een professionele, respectvolle manier zo veel mogelijk informatie kunt vergaren tijdens huisbezoeken bij katten met probleemgedrag, en hoe je eigenaren kunt motiveren om aan de slag te gaan met de gegeven adviezen.”

Elles Nijssen

Els Peeters heeft biologie gestudeerd aan de Universiteit van Antwerpen. Als doctorandus in de Diergeneeskundige Wetenschappen heeft zij vele jaren onderzoek gedaan naar het inteeltvermijdingsgedrag van de huiskat.

Dat haar hart bij het verbeteren van kattenwelzijn ligt is te zien aan de veelheid van activiteiten die ze op dit vlak onderneemt. Zo is ze vice voorzitter van de Feline Welfare Foundation en zaakvoerder van haar bedrijf en cattery Comme chez chat/Kattenspullen.be. Verder is zij een van de motoren achter Huidierinfo.be, een website met wetenschappelijk betrouwbare informatie over diersoorten. Voor de kat zeker ook een aanrader om op te slaan in je favorietenlijst.

Ze was betrokken bij de opleiding Postgraduaat Toegepast Diergedrag en werkt momenteel als lector op Odissee in de Agro- en biotechnologie. Ze geeft tevens les aan de Opleiding asielverantwoordelijken in opdracht van de dienst dierenwelzijn (FOD). Ze doet daarnaast ook nog onderzoek naar hoe men denkt over katten om te zien op welke manieren huidige zwerfkattenpopulaties beter beheerd kunnen worden.

Els Peeters

Pin It on Pinterest