Home Events Scheiding moeder kitten

Scheiding moeder kitten

Omschrijving:

84% van de dierenklinieken, 76% van de asielen, 75% van de fokverenigingen en 89% van de kattengedragsdeskundigen geeft in onderzoek aan meer behoefte te hebben aan informatie hierover. Bij deze de kans! Bovendien zijn er allemaal nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen te melden. Dat wil je komen beluisteren!
Doelgroep: professionals en eigenaren

Onderwerpen:

Scheiding moeder-kittens
Neurologische ontwikkeling
De medische en gedragsmatige gevolgen in relatie tot te vroege scheiding
Welke processen beïnvloeden de moeder-kitten scheiding? Is degene die een bepaalde scheidingsleeftijd adviseert deskundig op dat gebied?

Programma:

10.00-11.00 Zoogproces, band tussen moeder en kitten
11.00-11.10 pauze
11.10-11.30 Filopatrie en natale dispersie
11.30-12.30 Oorzaken probleemgedrag bij kittens
12.30-13.15 lunch
13.15-14.00 Ontwikkeling zenuwstelsel
14.00-15.00 Optimale scheidingsleeftijd
15.00-15.15 pauze
15.15-15.45 Gevolgen van te vroege scheiding
15.45-16.45 Obesitas
16.45-17.15 Impact obesitas

Lesmap: 200 pagina’s. Deze is niet los verkrijgbaar.
Deels ook te volgen als online lessen bij https://kattengedragstherapie.nl/…/korte-katten-praatjes/
Meer lesdagen over kittens:
Gastgezin special
Kittens: welzijn door kennis
 
Deze dag maakt deel uit van de opleiding KGA Kattengedragsadviseur: Meer informatie? Volg deze link.  Indien je deze volgt in het kader van de opleiding volgt er nog huiswerk, als je hem los wilt volgen niet.
Inbegrepen in de prijs:

Vegetarische lunch. lesmateriaal en digitaal certificaat

 

Dit is Lesdag 2 van de de Basic Level opleiding: Module KGA Kattengedragsadviseur

Date

05 Feb 2022
Expired!

Time

10:00 - 17:15

Cost

€140,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest