Reviews Voortgezette Opleiding Felinocentrische Kattengedragskunde

Wat zeggen de studenten over de opleiding?

Lenny Verbeek (lichting 2018)

In 2002 heb ik mijn diploma voor dierenartsassistente paraveterinair behaald en heb 15 jaar bij verschillende dierenartsen gewerkt. In 2014 ben ik gestart meteen individuele honden uitlaatservice en kattenoppas. Ik dacht dat ik wel wat over katten wist. Maar ik kwam toch heel wat problemen met katten tegen in de verzorging maar ook met gedrag waar ik mijn kennis te kort vond schieten. Via FB kwam ik in contact met het KGA (Kattengedragsadviesbureau) en ben de 5-daagse opleiding voor kattenoppas gaan volgen. Er ging een (katten)wereld voor mij open en het smaakte naar meer. Ik besloot om de opleiding voorkattengedragsdeskundige te volgen om mijn kennis en bedrijf uit te breiden. Vanaf dag 1 ben ik met veel enthousiasme aan de slag gegaan. Lesdagen volgen waarbij je veel interessante informatie krijgt aangereikt over het leven van dekat. Daarnaast een flink pak huiswerk waarbij je zelf aan de slag gaat en gaat leren en observeren hoe een kat zich nu gedraagt en hoe die in elkaar zit. En dat is gelijk het unieke van deze opleiding, je kruipt als het ware in de huid van de kat en gaat zien en begrijpen hoe onze huiskatten onze wereld zien en beleven. En dan kom je er achter dat de meeste katten niet zo’n leuk leven hebben, gewoon door gebrek aan kennis. En dat neem ik mensen niet kwalijk, ik heb het in al die jaren ook niet gezien. Maar ik ben van plan daar wat aan te doen door de katten waar ik mee te maken krijg een leuker en fijner leven te geven door middel van voorlichting aan katteneigenaren. Iets waar Marcellina al 30 jaar mee bezig is. Een unieke opleiding voornamelijk gegeven door een unieke vrouw met een groot hart voor katten.
Dierenverzorging Purrfect Pet Service Bleiswijk

Anouk Kuik (lichting 2015)

De opleiding Kattengedragsadviseur is voor alle mensen die begaan zijn met het lot van onze katten. Het opent je ogen en leert je kijken op een totaal nieuwe manier. Ik heb diverse modules nu gevolgd en mijn kijk op katten en het gedrag wat zij vertonen is zeker veranderd. Het welzijn van de kat staat centraal en ik ben blij dat ik gekozen heb om deze opleiding te volgen. Vernieuwend en uniek. Geschikt voor diegene die echt het verschil willen maken in het realiseren van goed kattenwelzijn!

Ingrid Nuijten (lichting 2016)

Gelukkig had ik de keuze om te beslissen bij wie ik in opleiding tot Kattengedragsadviseur wilde gaan. Van deze keuze (KGA) heb ik geen moment spijt. De manier waarop Marcellina Stolting van het Kattengedragsadviesbureau les geeft beleef ik als inspirerend, leerzaam, integer, recht voor zijn raap en Katvriendelijk. Het heeft mij de ogen geopend over wat ik als kattenliefhebber, kattenfokker (al zo’n kleine 30 jaar), en kattentrimmer veel beter had kunnen doen.
Ik vind deze opleiding tot KGA kattengedragsadviseur een absolute aanrader voor een ieder die met katten te maken heeft. Het levert een grote bijdrage aan het algemeen welzijn van de katten.
Alles wordt onderbouwt met recente wetenschappelijke onderzoeken. Ik verheug mij telkens weer op een nieuwe les module:-)

https://www.facebook.com/ingrid.nuijten

Cattery Affranchi Haaren NL

 

Marjon Kostwinder (lichting 2016)

Binnen een week resultaat
Mijn naam is Marjon Kostwinder en ik ben de eigenaresse van Dierenspeciaalzaak en Webshop: ’t Warme Nest . En samen met mijn man de trotse eigenaren van 11 Maine Coons.
Vanaf kinds af aan ben ik opgegroeid met katten maar toen ik begin 2012 binnenkatten kreeg liep in tegen gedrag aan wat ik niet begreep. Diverse cursussen gevolgd online en in de praktijk maar daar werd ik niet wijzer van en de methode die gebruikt werd voelde bij mij niet goed.
Ik herinnerde mij een lezing van Marcellina en nam contact op voor een cursusdag. Mijn eerste cursusdag vond plaats in Oktober 2012 en er ging een wereld voor mij open. Heel confronterend maar deze aanpak voelde goed voor mij. De kat in zijn waarde laten en zijn of haar welzijn voorop zetten en dat op een katvriendelijke manier. Ik wist gelijk dat ik meer cursussen wilde volgen. Thuis gekomen bracht ik de geleerde kennis in de praktijk en ik zag binnen een week al resultaat.
Daarna volgde er vele cursusdagen en het mooie van al deze kennis was dat ik dit ook kon delen met mijn klanten in de winkel. Hierdoor kon ik ook hun kennis vergroten en bijdragen aan het welzijn van hun katten. Toen de gelegenheid zich voordeed om de Opleiding tot Felinocentrische Kattengedragadviseur te gaan doen ben ik deze in September 2016 gaan volgen.
Het fijne van de cursusdagen en de opleiding is dat deze afgestemd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten en hierdoor steeds weer aangepast worden. Dat vind ik erg belangrijk maar ook in mijn dagelijkse werkzaamheden. Geen stilstand maar vooruitgang, kennis blijven vergaren. En deze kennis kan ik dan weer uitdragen aan mijn klanten.
Naam
Email
Titel
Waardering
Bericht

Diana Noordam (lichting 2020)

★★★★★
Ik heb al 20 jaar katten en medisch gezien veel met ze meegemaakt. Ik pas regelmatig op bij verzorgkatten als de eigenaren op vakantie zijn en krijg dan ook veel vragen over de verzorging. Ik gaf advies op de manier die ik kende vanuit mijn eigen ervaring. Inmiddels werden mijn eigen 2 oudjes ouder en er kwamen nieuwe katten bij. Ik las over de Seniorendagen en heb me ingeschreven. Er ging een wereld voor me open, ik wist helemaal niet zoveel en vaak zat ik er gewoon naast. Dit inspireerde me zo, dat ik direct de keus maakte om de volledige opleiding te gaan volgen en ook de Expert Cat Care opleiding. Ik heb nu diverse modules gevolgd en heb zo ontzettend veel geleerd en leer elke dag weer zoveel bij. Wat ik aan deze opleiding waardeer is dat alles 100% katvriendelijk gebeurt en dat er specifiek naar de situatie van deze kat(ten) gekeken wordt. Ik kan mijn verzorgkatten en hun eigenaren nu nog beter van dienst zijn en katten ook echt helpen bij (gedrags)problemen.
- Diana

Pin It on Pinterest