Home Events Natuurlijke basis Kattengedrag

Natuurlijke basis Kattengedrag

Omschrijving:

Wat is er nog natuurlijk aan het huisdier kat? Om dat te begrijpen is het noodzakelijk meer te weten over de natuurlijke basis van zijn gedragingen. Zodat je de funderingen van het gedrag kunt doorgronden. En dat allemaal gebaseerd op de meest recent verschenen wetenschappelijke publicaties. Daar wil je meer van weten!

Programma:

9.00-9.45 Natuurlijke basis: evolutionair en historisch kader (KKP)
9.45-10.15 Katten in een kolonie (KKP)
10.15-11.00 Spelen (KKP)
11.00-11.30 lunch
11.30-13.30 De kat en zijn natuur (deel 1)
13.30-15.30 De kat en zijn natuur (deel 2)

Inbegrepen in de prijs:

Vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.

 

 

Dit is Lesdag 1 van de de Basic Level opleiding: Module KGA Kattengedragsadviseur

Date

09 Oct 2021
Expired!

Time

10:00 - 16:30

Cost

€140,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest