Testimonial Femke

In 2006 kwam Floortje bij mij als tijdelijke opvangkat omdat haar eigenaar werd opgenomen. Ze zou 3 maanden blijven en was toen 12 jaar. Toen ze afgeleverd werd was het even schrikken; haar kussens stonken en een kattenbak was zó vies was dat deze niet meer schoon te krijgen was.

Een hele tijd heeft ze in de voorraadkast ‘gewoond’ omdat ze zo bang was. Benen en bewegende armen waren eng, mannen waren eng, de voordeurbel…eigenlijk alles was eng. Mij lukt het om langzaam een band op te bouwen en vanaf het eerste moment sliep ze ook bij mij op bed, in het holletje van mijn benen. Maar bezoek en zelfs mijn vriend zagen haar niet, zodra de bel ging vluchtte ze de kast weer in waar ze inmiddels haar eigen plank met dekentjes had.

Gelukkig vond ik in 2006 het KGA en ten einde raad heb ik Marcellina op huisbezoek gevraagd. Zij heeft o.a. tips gegeven voor hoe we Floortje het best konden benaderen en tips voor veilige plekjes in huis. Met die tips en heel veel geduld, liefde en aandacht een superleuke en relaxte poes geworden. Ze bleef voorzichtig maar kwam uit zichzelf de huiskamer in en genoot van op schoot liggen en geaaid worden.

Uiteindelijk is Floortje bij mij gebleven en heeft ruim 17 jaar mogen worden.

Femke Bosma

 

Pin It on Pinterest