Kleine Kattengids

De beste adviezen van De Poezenboot
Elles Nijssen

Deze gids is het eerste kattenboek dat uitgaat van het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeftes van de kat. Het bevat talloze praktische tips, wetenswaardigheden en vooral verrassende nieuwe informatie over katten. Veel katteneigenaren weten bijvoorbeeld niet dat katten wel 6 à 8 uur per dag jagen, 15 à 20 keer per dag eten en liever op een andere plek drinken dan waar hun eten staat.

Een kat, wat voor dier is dat eigenlijk? Hoe leeft hij in de natuur? En hoe kun je je huistijger, ver van de natuur, tóch een gelukkig leven geven? Hoe zorg je ervoor dat een kat zich op een nieuw adres thuis gaat voelen? En hoe laat je katten op een katse manier aan elkaar wennen? Welke specifieke behoeftes hebben kittens en oudere katten? Wat kun je doen als je kat ongewenst gedrag vertoont, zoals dingen kapot krabben of in huis plassen of sproeien?
Op al dit soort vragen – en nog veel meer – geeft dit boek heldere, eenvoudige en vooral katvriendelijke antwoorden. Alle informatie is gebaseerd op het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeftes van de huiskat, op wetenschappelijk onderzoek en niet te vergeten op veelliefde en respect voor deze prachtige dieren. Iedere kattenliefhebber kan met dit boek aan de slag: van mensen die hun eerste kat(ten) nemen, tot mensen die ze al jaren hebben.

De Kleine kattengids is in samenwerking met De Poezenboot in Amsterdam tot stand gekomen en bevat tevens verhalen over katten die op de boot wonen. De Poezenboot is uniek in Nederland en opgericht in 1968 door mw. H. van Weelde (1915-2005) en is inmiddels bekend over de hele wereld.De Poezenboot wil zo veel mogelijk katten helpen, opvangen, (medisch) verzorgen, laten inenten, chippen, castreren en onderbrengen in een liefdevol thuis.

Auteur Elles Nijssen is kattengedragsdeskundige. Zij is verbonden aan het Kattengedragsadviesbureau en geeft thuisconsulten aan eigenaren van katten met probleemgedrag. Daarnaast schrijft zij over kattengedrag voor diverse bladen,onder andere Majesteit. Zij schreef de Kleine kattengids op verzoek van De Poezenboot. Haar doel is mensen laten zien wat huiskatten nodig hebben en hoe ze wérkelijk zijn. En dat is nog veel leuker, liever en intelligenter dan u nu misschien voor mogelijk houdt!
Gedragsbioloog Els Peeters, gespecialiseerd in katten, beveelt de Kleine kattengids van harte aan: ‘Kattengedragsdeskundige Elles Nijssen weet haar kennis van de natuurlijk behoeften van katten op een zeer boeiende manier over te brengen op haar lezers. Dit vertaalt zich in een heldere, praktische handleiding die een must is voor elke kattenliefhebber. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs de kat zal willen meelezen!’

Je kunt dit boek bestellen via
www.facebook.com/ellesnijssenkattengedragsdeskundige
voor €14,95.

Pin It on Pinterest