Klimmen

U kunt de leefruimte voor uw kat ook leuk maken door het aanbrengen van klimfaciliteiten. Links ziet u bijv. een trapje. Zodat de kat ook op de kast kan klimmen en vanuit die plek de kamer kan overzien. De kat ziet de ruimte immers zelf ook 3 D. Bovendien is het goed als uw kat beweegt. Dus u kunt het ook extra leuk maken door op de kast een lekker dekentje te leggen, of daar eens wat lekkers te verbergen. Zodat u het klimmen tot een extra leuke activiteit voor de kat maakt. Buitenkatten hebben vaker de mogelijkheid om te klimmen, maar binnen kan zoals u ziet ook prima. Zolang uw kat voldoende beweegt, is de kans ook kleiner dat deze te dik wordt.

Hoe weet u of u een goed klimmeubel heeft?

Een goed geplaatst klimmeubel wordt zichtbaar goed gebruikt door de katten. Dat is te zien aan de fijn gebruikte krabdelen aan de hoeken. De box staat ervoor, omdat er een kat woont die slecht ter been is, en zo nog in het klimmeubel kan komen.

De goede punten aan dit klimmeubel zijn:
– goede plaatsing (centraal in de woonkamer, naast deurposten en trap)
– hoge krabdelen, zodat de katten zich fijn kunnen uitstrekken
– meerdere plateau’s, zodat meerdere katten er gebruik van kunnen maken
– geschikt als uitzichtpunt (naar voorzijde en achterzijde huis)

Soms wordt een klimmeubel uitsluitend gebruikt als ligplek, soms als krabplek. Fijn is als hij zo stabiel staat dat de katten erin naar boven kunnen spurten, als in een boom.

Waar te koop?

Degelijke klimmeubelen kunt u via internet aanschaffen en een enkele keer vindt u ze ook in de dierenwinkel. Misschien zijn ze in uw buurt/winkel op bestelling leverbaar. Bij de adressen hieronder kunt u ook gedragsmatig geschikte klimmeubelen vinden.
http://www.catpalace.nl/
http://www.justcats.nl/NL/
http://www.qualitycat.nl/
http://www.katzen-deko.de

Weet u meer verkoopadressen van degelijke klimmeubels? Als wij die meubels geschikt vinden vanuit gedragsmatig oogpunt zetten we die hier zeker bij.

Pin It on Pinterest