Onzindelijkheid

Als uw kat onzindelijk is en er is geen medische oorzaak, neemt u dan liever eerder dan later contact met ons op, voordat uw huis er zo uitziet………..
Er wordt vast extra omzet gehaald door de schade die katten aan de inboedel veroorzaken. De schadepost op de vloerbedekking hieronder bedraagt meer dan € 1.000,- We horen echter regelmatig ook over parketvloeren van meer dan € 3.000 die verpest zijn door kattenpies, bankstellen die vervangen moeten worden en muren die opnieuw gestuukt moeten worden. Kortom het schadebedrag aan de inboedel, veroorzaakt door onzindelijkheid, kan hoog oplopen! We vermoeden dat stomerijketens goede zaken doen door het reinigen van alle schade door kattenpis.

Indien u uw kat betrapt op onzindelijkheid (zoals hier toevallig net bij een observatie gebeurde), heeft het geen enkele zin om deze te straffen of om boos te worden op uw kat. Beter laat u de kat eens grondig onderzoeken door uw dierenarts, om uit te sluiten dat er een medisch probleem aan ten grondslag ligt. Bij oudere katten is dit zeker een must. Uw dierenarts kan u hierin adviseren. Indien er medisch niets speelt, controleert u dan eens of u wel voldoende kattenbakken heeft. Al klinkt het in de oren van sommigen zeer onaangenaam: op 1 kat heeft u 2 bakken nodig. We hanteren de regel: aantal katten+ 1 = het juiste aantal kattenbakken. U kunt de plekken waar de kat haar of zijn behoefte doet ook aanmerken als kattenbak, alleen staat er nog geen bak….
Een kat poept en plast liever niet op dezelfde bak , vandaar deze regel. Als u liever geen kattenbak in huis heeft, kunt u eerder te maken krijgen met onzindelijkheid. Een kat kan nl. altijd behoefte krijgen aan een eigen toilet in huis. Dus ook als uw kat zijn behoefte buiten doet, is het raadzaam om in huis een bak te plaatsen.

Pin It on Pinterest