Home Events Asiel Special 1: Welzijn verbeteren

Asiel Special 1: Welzijn verbeteren

Kan ook geheel online worden gedaan, op elke dag

De KGA Kattendagen zijn cursusdagen die we regelmatig organiseren, met steeds verschillende verdiepingsthema’s op het gebied van kattengedrag. Deze dagen zijn geschikt voor iedereen die professioneel met katten werkt, maar ook voor kattenliefhebbers. Wat je relatie tot katten ook is, je doet altijd kennis op waarmee je direct aan de slag kunt!
Het thema van deze studiedag is: “Welzijnsverbetering in asielen”. Als katten in het asiel minder stress ervaren blijkt dat ze sneller geplaatst worden, waardoor er voor nieuwe katten weer ruimte is. In deze cursusdag zal de nadruk liggen op een prettige omgeving bieden voor de kat, zodat deze z.s.m. een nieuw baasje krijgt.

Onderwerpen:

Het asiel is een spannende plek voor katten. Hoe zorg je ervoor dat ze zich er prettiger voelen? Hoe kun je de vrijwilligers daarbij zo efficiënt mogelijk inzetten?
Veel katten zijn bang of agressief in het asiel. Hoe hiermee om te gaan?
Hoe kun je een kattenkamer en -hok het beste inrichten om de kat zich beter te laten voelen?
Deze cursus gaat in op de knelpunten voor de kat en hoe die verbeterd kunnen worden. De nieuwste wetenschappelijke inzichten in deze materie zullen gedeeld worden. Hierdoor zullen mensen die de katten en kittens helpen meer kennis krijgen om het welzijn te bevorderen.

Programma:

10.00 – 11.00 Katvriendelijke huisvesting
11.00 – 11.15 pauze
11.15 – 12.00 Humaan hanteren
12.00 – 12.45 lunch
12.45 – 13.30 Socialisatie
13.30 – 14.00 Katastrofe
14.00 – 14.15 pauze
14.15 – 15.30 Voeren in het asiel
15.30 – 16.30 Preventie kat naar asiel

Inbegrepen in de prijs:

Lesmateriaal en digitaal certificaat.

Niet inbegrepen in de prijs:

Lunch

De Asielspecial boeken? Neem dan contact op via info@kattengedragstherapie.nl of 020-3308780 (+31-20-3308780).

The Asiel Special 1: Welzijn verbeteren ticket sales has ended!
Tags:

Date

04 Oct 2023
Expired!

Time

10:00 - 16:30

Cost

€100,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Location 2

Online, deellessen individueel op afspraak

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest