Asiel Special 3: Bepalen Socialisatiegradatie
Thema: Socialisatiegradatie bepalen
Voor wie: asiel- & opvangmedewerkers
Hoe kun je het sociale gedrag van nieuw binnengebrachte katten beoordelen?
Vaak is de achtergrond van deze dieren immers niet of slechts ten dele bekend. In deze Asielspecial leer je testvaardigheden voor het objectief en correct lezen van het gedrag van de binnengebrachte zwerf/afstandskatten, om hun socialisatiegradatie te bepalen. Zo kun je determineren of het om een sociale maar bange kat gaat of om een verwilderde, niet-gesocialiseerde kat. De methode is geschikt voor katten van alle leeftijden. Ze is wetenschappelijk onderbouwd, objectief samengesteld en heeft haar nut reeds bewezen. Uiteraard is de methode 100% katvriendelijk en welzijnsbevorderend.
Deze Asielspecial gaat in op:
1) op basis van welke gegevens beoordeel je het gedrag?
2) gedragsmatige en lichamelijke aspecten
3) welk gedrag en welke lichaamstaal past bij een sociale kat?
De methode wordt onder begeleiding van het Kattengedragsadviesbureau ingevoerd in het asiel. Daarbij leren de cursisten meteen de methode in de praktijk toe te passen. De metingen kunnen gedaan worden door mensen met slechts weinig kennis van kattengedrag en is daarmee breed inzetbaar.
Trainer: Marcellina Stolting (kattengedragsdeskundige & docent kattengedrag)
Wanneer: Op elke gewenste dag (op afspraak), zowel doordeweeks als in het weekend.
Lesduur: 2½ opeenvolgende lesdagen.
Waar: In het asiel of de opvang. In Nederland of in België.
Prijs: € 400,- per deelnemer voor de hele module op locatie inclusief lesboek, begeleiding en supervisie, exclusief lunch. Begeleiding op afstand en supervisie bij het voor het eerst gebruiken van de methode voor het asiel.
Aantal deelnemers: minimaal vier, maximaal zes deelnemers.
De Asielspecial boeken? Neem dan contact op via info@kattengedragstherapie.nl of 020-3308780 (+31-20-3308780).
Speaker
-
Marcellina Stolting
Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.