Home Events Casuïstiek en diacrise

Casuïstiek en diacrise

Onderwerpen:

– Hoe ga je felinocentrisch om met een gedragscasus? Hoe pak je dat aan? Hoe breng je het in kaart? Hoe beoordeel je informatie? Hoe beoordeel je of lichamelijke oorzaken afdoende zijn uitgesloten? Met praktijkoefeningen.
– Je krijgt vandaag inzicht in de unieke KGA methode om tot begrip van een casus te komen. Deze methode is niet alleen felinocentrisch, maar bevordert ook toewijding en begrip van eigenaren.
– Inbreng van eigen casussen a.d.h.v. verstrekt lesmateriaal, diacrise en bespreking succes behandeling. Hoe stel je een felinocentrische diagnose? De wetenschap achter de diagnose.
– Hoe verander je het gedrag van eigenaren? En de kat?
Met praktijkvoorbeelden en oefeningen.
Neem een markeerstift mee.
De bedoeling is naast het oplossen van de opgestuurde casussen dat je ook een eigen casus inbrengt a.d.h.v. een huisbezoek, mede op basis van de informatie in de vooraf toegestuurde lesmap.
Deze lesdag geeft toegang tot het zelfstandig doen van gedragsconsulten onder begeleiding.

Programma:

10.00-11.00 Hoe pak je een casus aan? Hoe beoordeel je de informatie?
11.00-11.15 pauze
11.15-12.45 Casus 1
12.45-13.30 lunch
13.30-15.00 Casus 2
15.00-15.15 pauze
15.15-16.45 Casus 3
16.45-17.00 Diacrise

Inbegrepen in de prijs:

Vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.
De lesmap van 200 pagina’s wordt vooraf via de post aan je verzonden, zodat je deze doorgelezen kan hebben voor deze lesdag. Tevens wordt er vooraf beeldmateriaal verzonden dat bij deze lesdag hoort.

 

Dit is Lesdag 30 Theorie & Praktijk Gedragsbehandelingen: Module KGA Kattengedragsadviseur

Date

02 Oct 2021
Expired!

Time

10:00 - 17:00

Cost

€140,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest