Home Events Geurwereld van de kat

Geurwereld van de kat

Onderwerpen:

De wereld ziet er in de ogen (of neus) van de kat heel anders uit dan de onze. Wil je iets van de belevingswereld van de kat gaan begrijpen, dan is inzicht in diens geurwereld essentieel. Daarom gaan we deze hele lesdag diep de katse belevingswereld in: zijn wereld van geurervaring.
We bespreken o.a. het verschil tussen feromoontherapie zoals die bekend is en de felinocentrische variant daarop.
Deze lesdag is gemaakt op basis van 41 wetenschappelijke publicaties, waarvan 13 van de laatste 5 jaar.

Programma:

9.00-9.30 Feromonen introductie deel 1
9.30-11.30 Feromonen deel 2
11.30-12.00 lunch
12.00-13.15 Invloed van neus en geuren (KKP)
13.15-13.30 pauze
13.30-14.30 De geurwereld van de kat (KKP)

Inbegrepen in de prijs:

Vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.

Deels ook te volgen als online lessen 

 

Dit is Lesdag 20 Advanced Level: Module KGA Kattengedragsadviseur

Date

29 Jan 2022
Expired!

Time

10:00 - 16:00

Cost

€140,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Location 2

Fysiek op locatie

Location 3

Online, deellessen individueel op afspraak

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest