Home Events Kattengedragsproblemen voorkomen en verhelpen 2 Agressie

Kattengedragsproblemen voorkomen en verhelpen 2 Agressie

Onderwerpen:

Agressief, pittig, dominant, een kort lontje….hoe ga je ermee om? Je kunt veel doen om agressie naar mensen (ook de medewerkers in de kliniek) en naar andere katten te voorkomen. Welke oorzaken zijn er voor de verschillende soorten agressie? Welke risico’s zitten er aan de verschillende soorten agressie? Agressief gedrag tussen katten is vaak zo subtiel dat, als je niet weet waar je op moet letten, je het zelfs glad over het hoofd ziet. Hoe herken je instabiliteit in relaties tussen katten? Maakt het geslacht van de kat hierbij nog uit? Preventie van agressie.
Met weer allerlei nieuwe interessante wetenschappelijke inzichten. Niet te missen!
Alle lesdagen over gedragsproblemen zijn los van elkaar te volgen en hoeven niet op volgorde te worden gedaan.

Programma:

9.00-12.00 Agressie naar mensen (in 2 delen)
12.00-12.45 lunch
12.45-15.30 Agressie naar katten (in 2 delen)

Docent:
Marcellina Stolting, Felinocentrische kattengedragsdeskundige
 
Prijs:

De cursusdag kost € 140,-, inclusief vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.
Lesmap: 161 pagina’s.

Wil je een inschrijfformulier? Mail naar info@kattengedragstherapie.nl. Inschrijven kan tot 7 dagen voor aanvang.
 
Ons cursusoverzicht is ook via deze Google agenda te vinden, hierop is abonneren mogelijk: http://www.google.com/calendar/embed…
 
Deze lesdag is onderdeel van de KGA Opleiding Kattengedragsadviseur , maar kan ook los gevolgd worden.

Dit is Lesdag 16 Advanced Level: Module KGA Kattengedragsadviseur

Date

03 Apr 2022
Expired!

Time

09:00 - 15:30

Cost

€140,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Location 2

Fysiek op locatie

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest