Home Events Katvriendelijk trimmen

Katvriendelijk trimmen

Steeds vaker hoor je het woord ‘katvriendelijk’. Maar wat betekent katvriendelijk werken nu echt? Hoe doe je dat dan als een kat in de klit zit?

Deze lesdag geeft een unieke felinocentrische kijk op de vachtverzorging. Wel zo prettig voor de kat èn de vachtverzorger.

Je kunt vooraf foto’s en vragen insturen, die we dan gaan bespreken.

Mocht je al eens lessen over onderstaande onderwerpen gevolgd hebben, dan hoef je niet bang te zijn dat er overlap is met andere lesdagen. Wil je je nog meer in katvriendelijk hanteren verdiepen volg dan de lesdag die dit als onderwerp heeft.

Doelgroep: trimmers, paraveterinairen, vachtadviseurs, verzorgers en kattenliefhebbers.

PROGRAMMA
10.00-11.15 Wat is een kat?
11.15-11.30 pauze
11.30-13.00 Stress
13.00-13.45 lunch
13.45-14.45 Welzijn
14.45-16.00 Katvriendelijk hanteren
16.00-16.15 pauze
16.15-17.15 Kat in de trimsalon (hoe voelt die zich? met veel beeldmateriaal in het herkennen hiervan).

Locatie:
Kattengedragsadviesbureau
Bouwerij 102
1185 XX Amstelveen
Gratis parkeren.

Docent:
Marcellina Stolting, Felinocentrische kattengedragsdeskundige & docent kattengedrag
Prijs:
De cursusdag kost € 160,-, inclusief vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.

Wil je een inschrijfformulier? Mail naar info@kattengedragstherapie.nl.

Inschrijven kan ten laatste 7 dagen voor aanvang.

Deze lesdag kan ook op jouw locatie worden gegeven

Date

06 Nov 2021
Expired!

Time

10:00 - 17:15

Cost

€160,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Location 2

Fysiek op locatie

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest