Relatie kat-mens-hond (deel 2)
– Welke gedragsstijlen kunnen katten hebben? En wat heb je aan die kennis?
– Hoe een kat en adoptant/nieuwe eigenaar de beste match kunnen krijgen.
– Training observatieskills
– Welke nieuwe inzichten er zijn om in een asiel z.s.m. te zorgen voor een katvriendelijke adoptie en plaatsing van een kat.
– We bespreken de meeste testen die in een asiel toegepast kunnen worden, maar waar je ook in de thuisomgeving mee uit de voeten kunt.
– Onbedoeld brengen we emotionele en psychische schade toe aan katten. Hoe kun je dat herkennen en voorkomen?
– Stappenplan om het welzijn te bepalen
– Welke factoren beïnvloeden de relatie tussen mens, kat en hond.
– Hoe weet je of kat en hond samen kunnen leven?
– Een nieuwe kijk op omgaan met katten.
– Een antropocentrische kijk op katten of een felinocentrische?
– Er zijn veel sleutels vindbaar die het welzijn van katten kunnen verbeteren.
– Welk effect heeft straf? Wat wijst onderzoek hierover uit?
10.00-12.00 Persoonlijkheid en karakter. Past jouw kat bij jou?
12.00-12.45 lunch
12.45-13.00 Relatie tussen kat en hond
13.00-14.30 Omgangsvormen met katten
14.30-14.45 pauze
14.45-16.00 Straffen: een onderzoeksverslag
Marcellina Stolting, Felinocentrische kattengedragsdeskundige
Op afspraak.
De cursusdag kost € 140,-, inclusief vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.
Lesmap: 195 pagina’s.
Inschrijven kan tot drie dagen voor aanvang.
Je kunt het eerste lesblok (veelal startend om 10 uur) gratis komen volgen. Bij een proefles zit geen handout. Maximaal 2 cursisten per proefles. Geef je op bij info@kattengedragstherapie.nl en vermeld welke lesdag je het eerste lesblok van de betreffende lesdag wilt komen volgen. Inschrijven voor een proefles kan tot een dag van te voren.
Speaker
-
Marcellina Stolting
Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.