Oppasser Mignonne

Ga je op vakantie of een weekendje weg en wil je je kat niet alleen thuis laten?

Maak dan gebruik van onze KGA Kattenoppasservice

Foto oppasser Eefke Copper

Mignonne Verkooijen

Ik ben Mignonne Verkooijen, 53 jaar, wonend in Breda en bediende van de 17 jarige Minousch, een lapjespoesje met IBD klachten. Ik heb een vaste baan in de logistieke sector, ben uiteraard gek op katten en verder lezen, koken, dansen en Portugal. Ik heb 30 jaar ervaring met mijn eigen katten en zorg vaak voor katten van buren en vrienden. Daarnaast ben ik vrijwilligster bij het dierenasiel op de kattenafdeling en help ik administratief mee bij stichting Vlieg een dier.
Doordat mijn eigen katten ouder werden en wat kwaaltjes kregen, ben ik me gaan verdiepen in katten om meer te weten te komen over hoe ik hun levenskwaliteit kon verbeteren. Op deze manier kwam ik via de FWF katten-geluksdag uit bij het KGA. Daarna was de interesse gewekt en wilde ik meer weten. Er ging een nieuwe wereld voor me open en sindsdien heb ik het leven van mijn katten verrijkt met veel dingen. Dat wil ik ook graag doen voor andere katten.
Door het ouder worden van mijn katten ging ik op zoek naar een goede meer ervaren katoppas in mijn buurt en tot mijn grote verbazing zijn er die maar weinig. Om deze reden ben ik de Expert cat care cursus gaan doen bij het KGA, want als je ook bij onbekenden wilt gaan oppassen, moet je wel weten waar je het over hebt. Naast de Expert cat care cursus heb ik diverse andere cursussen gevolgd, zoals Happy cats bootcamp, Superfoods for cats, agressie bij katten, welzijn van de seniorkat, diverse korte online webinars over van alles en nog wat op het gebied van katten en lees daarnaast diverse fora op Facebook om bij te blijven.

Tijdens uw afwezigheid zorg ik voor de basisbehoeften van de kat(ten): vers eten en drinken, een schone kattenbak en verder natuurlijk knuffelen en spelen. Alles met liefde en respect voor de kat en uiteraard alleen als de kat dit wil. Ook zorg ik voor bezigheidstherapie d.m.v. een voerpuzzel of brokjes/snoepjes zoektochten. Mijn rode oppastas is dan ook favoriet bij veel katten door de speeltjes en snoepjes die er in zitten 🙂 Ook lekker even naar buiten gaan als de kat dit gewend is behoort tot de opties, zolang ze tijdig terugkomen of zelf terug binnen kunnen. Ik probeer hun routine zo veel mogelijk hetzelfde te houden en hoor dan ook graag van u de bijzonderheden van uw kat. Iedere kat is tenslotte uniek. Ik ben bekend met het gebruik van de Aerokat en heb ervaring met insuline spuiten. Tijdens/na de oppas periode geef ik graag tips om evt. dingen te verbeteren om het leven van uw kat nog beter te maken. Mijn oppas gebied is regio Breda. Ik spreek Nederlands, Engels en wat Portugees.

Regio:

Breda

Pin It on Pinterest