Een heel veel gestelde vraag, lees hier het antwoord.

Het is voor velen herkenbaar…zodra je naar de wc gaat komt je kat snel met je mee…je observeren of op schoot klimmen. De kat buitensluiten leidt alleen maar tot gekrab aan de deur en gemiauw…dus geef je toe en laat je kat bij je. Maar waarom wil je kat per sé mee naar de wc?

Hoewel er nog geen specifiek onderzoek is gedaan naar dit opmerkelijke gedrag, is er vanuit de huidige wetenschappelijke inzichten wel wat over te zeggen gelukkig.
Als de kattenbak ook in de wc staat heeft die ruimte een voor de kat bekende geur.
Het kan ook zo zijn dat katten weten dat we als het ware gevangen zitten tijdens toiletgebruik en dat ze gebruik maken van dat moment om 100% onze aandacht te krijgen. Buiten die toilet zijn we immers vaak zo druk met andere dingen dan contact met de kat.
Katten kunnen ook de koelte van de ruimte prettig vinden, of de gladheid van de tegels aan hun voetzooltjes een fijne ervaring vinden. Ook water kan katten in de toilet of badkamer plezieren: ze kunnen het oplikken van de douchevloer, of willen dat je de kraan aanzet om uit te drinken. Allemaal redenen om die badkamer in te willen met jou. Bedenk wel dat er voor opvallend drinkgedrag ook medische redenen kunnen zijn, of omdat de waterbak naast het eten staat: dat vinden de meeste katten geen goede plek.
Het op schoot kruipen als je op de wc zit herkennen vast veel katteneigenaren. Het is een warme plek, waarvan de kat zeker weet dat die op dat specifieke moment ter beschikking staat van de kat. Katten weten ook door ervaring dat je als je op de wc zit, je schoot zeker ter beschikking staat, in tegenstelling tot andere momenten van de dag in andere kamers.

Heb jij een leuke foto van zo’n bijzonder moment samen met je kat?

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!