Home Events Vacht en gedrag

Vacht en gedrag

Onderwerpen:

Wat kun je aan de vacht en huid allemaal aflezen? En welke relatie is er met gedragsproblemen? Wat doet stress met de huid en vacht? En wat kun je dan doen?
Te weinig wordt gekeken naar de symptomen die aan de vacht te zien zijn. Gewoonlijk worden de vacht/huidklachten symptomatisch benaderd, in plaats van dat men zich bewust is van het feit dat het niet voor niets is dat een kat letterlijk niet lekker in zijn vachtje zit. Deze lesdag bespreken we alle gedragsmatige factoren waar je aan kunt denken en welke klachten die geven.
Verder uitleg over het aanleren van vachtverzorging bij kittens en volwassen katten, plus info over katvriendelijk hanteren. En hoe je kunt controleren hoe vriendelijk de kat het eigenlijk zelf ervaart.

Programma:

10.00-10.45 Huid en Gedrag
10.45-11.30 Psychogene alopecia
Over kaallikken, kaalbijten, psychogene alopecia, hyperesthesie en andere kwalen.
11.30-11.45 pauze
11.45-12.45 Huidaandoeningen en gedrag
Welke huid- en vachtproblemen hebben een relatie met gedrag? Hoe zit dat dan?
12.45-13.30 lunch
13.30-14.00 Vachtkleur
Doet de vachtkleur er eigenlijk ook ergens iets toe?
14.00-14.30 Vachtstanden
Vachtstanden: Waar moet je wat aan doen? Kun jij de kattenvacht al goed lezen?
14.30-15.45 Vachtverzorging aanleren
Hoe leer je een eigenaar om katvriendelijk te borstelen?
Hoe leer je een kat om geborsteld te worden?
15.45-15.50 pauze
15.50-17.00 Katvriendelijk hanteren
Hoe krijg ik de kat uit zijn mandje? Hoe benader ik hem? Wanneer is er stress, en hoe ga ik daarmee om? Hoe werkt katvriendelijk hanteren?

Inbegrepen in de prijs:

Vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.

Inschrijven

Vacht en gedrag € 130

Inschrijven kan tot 3 dagen voor aanvang.

Beschikbaar Tickets: 8
Het Vacht en gedrag ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.
Tags:

Datum

19 mrt 2022

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

€130,00

Locatie

Kattengedragsadviesbureau
Bouwerij 102, Amstelveen

Spreker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest