Home Events Emoties van katten

Emoties van katten

Onderwerpen:

Emoties begrijpen is een essentieel onderdeel van welzijn. Het heeft invloed op de gezondheid en de levenskwaliteit, maar ook op de relatie met de eigenaren en andere katten. Vanuit de allernieuwste wetenschappelijke inzichten gaan we diepgaand in op de belevingswereld van de kat. M.b.v. deze kennis kan probleemgedrag beter geduid en voorkomen worden.
Elke katteneigenaar kent zijn kat wel bepaalde gevoelens toe. Maar wat zeggen de wetenschappelijke inzichten hierover? Gaat het bij katten alleen om eten?

Leyhausen geldt als de grondlegger van inzicht in de mentale staat van katten. Maar klopt dat beeld nog wel? En hoe zit het met dat wat katteneigenaren zelf ervaren en vertellen over het emotionele leven van hun lieveling?
Wat hebben emoties te maken met gedragsproblemen? Als je een gedragsprobleem wil oplossen zonder naar de onderliggende emoties te kijken, is dat net zo zinloos als medische problemen symptomatisch bestrijden zonder naar de oorzaken te kijken. Helaas is dat precies wat vaak in de gedragstherapie gedaan wordt. Om deze reden werkt het Kattengedragsadviesbureau juist met de zelf ontwikkelde felinocentrische analysemethode (als enige ter wereld).

Deze lesdag is gemaakt op basis van 40 wetenschappelijke publicaties, waarvan 15 van de laatste 5 jaar.

Programma:

10.00-10.15 Introductie
10.15-10.45 Frustratie (1)
10.45-11.15 Frustratie (2)
11.15-12.00 Neurowetenschap
12.00-12.45 lunch
12.45-13.45 Emoties t.a.v. obesitas: als je leven om eten draait
13.45-14.00 pauze
14.00-16.00 Emoties van katten

Inbegrepen in de prijs:

Vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.

Dit is Lesdag 9 van de de Basic Level opleiding: Module KGA Kattengedragsadviseur

The Emoties van katten ticket sales has ended!

Date

27 Mar 2022
Expired!

Time

10:00 - 16:00

Cost

€140,00

Location

Kattengedragsadviesbureau - Online of fysiek op afspraak

Location 2

Fysiek op locatie

Location 3

Online, deellessen individueel op afspraak

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest