Home Events Katvriendelijk hanteren van katten

Katvriendelijk hanteren van katten

Onderwerpen:

Een kat die opvallend gedrag vertoont zou eerst naar een dierenarts moeten om een fysieke oorzaak uit te sluiten. Maar dat is nu juist vaak het probleem: de kat is ofwel onhanteerbaar ofwel doodsbang. Hierdoor komen de meeste katten al niet jaarlijks voor een gezondheidscheck bij de dierenarts. Voor goed welzijn is dat wel belangrijk.
Daarom een hele lesdag over katvriendelijk hanteren van katten: met respect voor de emoties en de belevingswereld van de kat. Gericht op het met zo min mogelijk angst en stress hanteren van de kat. Met uitgebreid aandacht voor de voor- en nadelen van de verschillende technieken. Zodat de kat wel naar de dierenarts kan.
Je kunt vooraf beeldmateriaal en vragen insturen, die we dan gaan bespreken.

Programma:

10.00-11.45 Krab- en bijtincidenten voorkomen m.b.v. instante angstreductie
11.45-12.00 pauze
12.00-12.45 Hanteren aanleren
12.45-13.30 lunch
13.30-14.00 Humaan hanteren
14.00-14.30 Hulpmiddelen
14.30-14.45 pauze
14.45-15.30 Bespreken ingestuurde vragen
15.30-16.00 Hanteren van moeilijke katten

Inbegrepen in de prijs:

Vegetarische lunch, lesmateriaal en digitaal certificaat.

Inschrijven

Katvriendelijk hanteren van katten € 130

Inschrijven kan tot 3 dagen voor aanvang.

Beschikbaar Tickets: 7
Het Katvriendelijk hanteren van katten ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

07 nov 2021

Tijd

10:00 - 16:00

Kosten

€130,00

Locatie

Kattengedragsadviesbureau
Bouwerij 102, Amstelveen

Spreker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest