Home Events Onderzoeksvaardigheden en trends in de gedragsproblemen

Onderzoeksvaardigheden en trends in de gedragsproblemen

Onderwerpen:

Dit is een schriftelijke les, met online begeleiding. N.a.v. deze les wordt de scriptie gemaakt over een onderwerp dat jij belangrijk vindt t.a.v. kattenwelzijn. De scriptie dient als basis voor je eindopdracht.

– Ontwikkeling van probleemgedrag en voorlichting om probleemgedrag te kunnen voorkomen bij katten in Nederland
– Welke gedragsproblemen worden het meest gesignaleerd bij katten door asielen, dierenartsen, kattendeskundigen en katteneigenaren en is hier een verschil tussen?
– Welke gedragsproblemen worden het meest bij katten gezien, hoe ontstaan deze gedragsproblemen (factoren) en hoe kunnen deze gedragsproblemen verholpen worden?
– Welke voorlichtingsmaterialen/voorlichtingsmethodes (vorm) zijn het effectiefst voor katteneigenaren en hoe kunnen deze het beste ingezet worden om zoveel mogelijk katteneigenaren te bereiken?
– Hoe doe je onderzoek? Hoe bestudeer je een onderwerp?

Je leert een literatuurstudie uitvoeren over een bepaald onderwerp en ‘samenvatten’ tot datgene dat je nodig hebt. Je dient zelf conclusies te kunnen formuleren op basis waarvan je een bepaalde therapie gaat inzetten, of een presentatie gaat geven.
Met Engelstalige literatuur.

Inbegrepen in de prijs:

Lesmateriaal (dit wordt toegestuurd), begeleiding scriptie en digitaal certificaat.

 

Dit is Lesdag 35 Professional Level Gedragsbehandelingen: Module KGA Kattengedragsadviseur

Date

22 Jul 2024

Cost

€130,00

Location

Online, deellessen individueel op afspraak

Speaker

 • Marcellina Stolting
  Marcellina Stolting

  Kattenexpert Marcellina werkt al tientallen jaren met katten. Zij is namelijk de grondlegster van de kattengedragstherapie in Nederland. Zij geeft al tientallen jaren consulten en adviezen om probleemgedrag van katten te verhelpen. Ze is tevens de bedenkster van de felinocentrische analyse en behandeling, een unieke manier van werken binnen de dierengedragstherapie. Het unieke zit hem in de 100% katvriendelijke werkwijze.
  Zij heeft een brede kijk op katten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het gedrag en de emoties van katten. Het vakgebied is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling gekomen. Ook de visie op gedrag is hierdoor voortdurend in ontwikkeling. De basis echter vormt goed welzijn voor de kat: dit is steeds het doel.
  Marcellina’s missie is om tot goed kattenwelzijn te komen middels voorlichting. En hiertoe zijn vele initiatieven genomen: van magazine en sociale media tot spreekuren in dierenklinieken en een op een gesprekken met eigenaren. Onderscheidend is dat Marcellina uitsluitend katvriendelijk en ethisch verantwoord werkt.
  Ze combineert haar onderwijskundige en medische achtergrond met haar kennis over katten in voorlichting en de door haar ontwikkelde opleidingen. Ze begeleid ook studenten van diverse opleidingen tot aan hun afstuderen aan toe.

Pin It on Pinterest