Waarom miauwt een kat met een speeltje in de bek?

Een heel veel gestelde vraag, lees hier het antwoord.

Stemgebruik

In het wild gebruiken katten hun stemgeluid in contact met hun kittens, seksuele partners en tegenstanders. Door de intensiteit, het volume en de patronen van het miauwen te veranderen, communiceren katten een groot aantal intenties aan jou en aan andere katten. Als je bijvoorbeeld naar je kat kijkt wanneer deze een vogel voor raam bespiedt, zijn de gebruikte geluiden heel anders dan als hij wil dat je de deur voor hem opent.

Als je kat die vogel zou kunnen vangen, zou hij deze waarschijnlijk een tijdje in de mond dragen, en hoor je dezelfde kreet die je hoort wanneer hij zijn speeltje door het huis zeult. Hij vestigt je aandacht op de gewaardeerde vangst van de dag. Het is een beetje zoals kinderen aandacht vragen voor de tekening die ze zojuist voor je gemaakt hebben.

Moederpoezen zullen hun kittens leren jagen door een prooi te vangen en deze naar hun kittens te brengen, waardoor de kleintjes iets hebben om het jagen op te oefenen. Wanneer je kat veel ophef maakt over de speelgoedprooi, vestigt deze je aandacht erop, net zoals een moederkat zou doen. Ook met de bedoeling om jou wat jachtvaardigheden bij te brengen.

Katten spelen graag met kleine voorwerpen die ze in hun mond kunnen passen, die vaak de maat of vorm van hun natuurlijke prooi nabootsen. Speeltjes die op prooien lijken zijn daarom favoriet bij katten.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!