Huisvesting ideetjes

 Er zijn vele leuke dingen te bedenken om het leven in onze omgeving voor een kat aantrekkelijk te maken.
Een zelf ontworpen en gemaakt idee kwam van Han en Desiree uit Krabbendijke. Misschien dat Han deze huisjes in de toekomst ook voor anderen wil gaan maken. Heeft u interesse hierin, mail ons dan of neem een gratis abonnement op onze nieuwsbrief, hierin staan elke maand nieuwtjes voor uw kat.

Ook al heeft u misschien geen tuin, zo’n huisje kan ook prima op een dakterras of balkon gezet worden. En heeft u ook dat niet tot uw beschikking, dan kunt u zo’n leuk huisje (met stro) ook nog in huis zetten.

Ook al heeft u misschien geen tuin, zo’n huisje kan ook prima op een dakterras of balkon gezet worden. En heeft u ook dat niet tot uw beschikking, dan kunt u zo’n leuk huisje (met stro) ook nog in huis zetten

Ideetjes voor het balkon

De poes kan door het open raam naar buiten wanneer ze maar wil. Ze ligt daar lekker op een kist achter een plant beschut tegen de felle zon.
Op de voorgrond een ligplekje (wit) voor de poes, als ze in de zon wil liggen. Natuurlijk ontbreekt ook hier geen krabgelegenheid. De stoel? Die is voor het vrouwtje, als die ook gezellig op het balkon wil zitten bij de katten.

 Hier kun je goed zien hoe dit is gemaakt. De kattenren beslaat een deel van het balkon, zodat ze niet over de rand heen naar beneden kunnen vallen. Op de voorgrond is de (mensen)deur naar de ren zichtbaar. En het klimmeubel maakt het geheel compleet. De stoel? Ja het vrouwtje zit graag bij de katten in de ren. Waarom hen in de ren laten en zo ongezellig er zelf buiten gaan zitten?

Op dit balkon (duidelijk zichtbaar veilig afgerasterd) ziet u een extra waterbak staan en een heerlijk eetbaar plantje: kattengras.

Een erg leuk creatief bedacht hol voor de katten. Lekker op een krabbaar matje, en bovenop een heerlijk kussentje. Deze katten kunnen hun hart ophalen op het balkon. Elk balkon is geschikt om omgetoverd te worden tot kattenparadijsje.

Zelfs op een balkon middenin de stad is het nog mogelijk om naast uw eigen stoeltjes nog een klimmeubel te plaatsen. Deze is heel creatief zelf gemaakt van echt hout. Zoals u ziet is het ook veilig afgerasterd, zodat de katten niet drie hoog naar beneden zullen vallen. Dat komt helaas te vaak voor, terwijl het eenvoudig te voorkomen is. U ziet de takken van een boom door het net heen, dus er komen ook vogels op de ballustrade. Dat ontlokt de kat prooivanggedrag en zorgt voor het risico dat de kat over de railing heen naar beneden kukelt. Voorkomen is beter dan genezen!

U zou uw kleine kind toch ook niet zonder begeleiding op de railing laten klimmen? Waarom zou uw kat wel dat risico lopen?

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!